Hoe werkt Afterpay precies?

online betalen met afterpay

Afterpay is een dienst waarbij je super makkelijk je bestelling thuis kunt proberen, bekijken en ook ervaren. Als je blij bent met je bestelling betaal je dan met een klik op de knop. Maar besluit je toch nog wat terug te sturen is dat ook prima. Met deze dienst betaal je namelijk alleen voor de producten die je ook daadwerkelijk houdt. Let hierbij wel goed op de retourvoorwaarden van de betreffende webshop. Deze zijn namelijk altijd leidend. Hier verderop in het artikel wordt uitgelegd hoe Afterpay werkt.

Online shoppen is tegenwoordig super eenvoudig. Elk product wat je wilt hebben wordt zonder moeite bij jouw voordeur bezorgd. Maar wat is het nut van vooraf betalen als je pas naderhand weet wat je eigenlijk hebt aangeschaft? Om deze reden is Afterpay in het leven geroepen. Hiermee kun je op je gemak thuis de producten ervaren, bekijken en proberen en pas betalen als je ook zeker weet dat je deze producten gaat houden. Je betaalt met Afterpay pas als je zeker weet dat je ook daadwerkelijk blij bent met je bestelling.

Achtergrondinformatie over Afterpay

Deze dienst is destijds ontstaan uit de gedachte dat het makkelijker moet zijn om achteraf te betalen. Dat kon toen alleen nog maar met een papieren acceptgiro en dat is erg omslachtig. Op dit moment is Afterpay uitgegroeid tot de allergrootste achteraf betaalmethode van Nederland. En naast Nederland veroverd Afterpay ook de internationale markt op dit moment.

Het is bedacht om de consument wat rust, vrijheid en vertrouwen de bieden. Je betaalt je product namelijk pas als je deze ontvangen hebt en er echt tevreden mee bent. Je hoeft dus geen geld meer voor te schieten en je betaalt alleen de producten die je daadwerkelijk gaat houden uit de bestelling. Hierdoor weet de consument precies waar hij of zij aan toe is. Maar bij het retourneren zijn de voorwaarden van de webshop altijd leidend.

Hoe werkt het?

1. Je plaatst een bestelling bij een van de webwinkels die is aangesloten bij Afterpay. Hierbij kies je voor de betalingsmethode: Afterpay.
2. Als de bestelling bezorgd is kun je eerst alles rustig op je gemak bekijken, uitproberen en ervaren. Per mail ontvang je een betaaloverzicht. Ook kun je de Afterpay app gebruiken.
3. Als je blij bent met de bestelling kun je gemakkelijk betalen. Dit doe je met een klik op de knop. Je hebt 14 dagen de tijd om de producten af te rekenen. Als er iets terug gaat kun je dit laten weten in de app, dan wordt de betaling nog 10 dagen uitgesteld.

Welke webwinkels bieden Afterpay betalingen aan?

Er zijn veel webwinkels die Afterpay aanbieden. Denk hierbij in de fashion categorie bijvoorbeeld aan de WE, Christine le Duc en The Sting. Bij wonen kun je denken aan de Blokker, FonQ en Xenos. En zo zijn er nog veel meer.